Piekarnia z tradycyjnym pieczywem

Piekarnia z tradycyjnym pieczywem

Tradycyjna piekarnia Kraków - zobaczcie co może wam zaproponować

Pieczywo jest jednym z głównych składników ludzkiej diety. Spożywamy go naprawdę wiele, więc dobrze, jeśli będzie on wysokiej jakości. Nic więc zaskakującego, że produkowane w fabrykach chleby tracą ostatnimi czasy popularność – są niedobre, a po paru dniach stają się niezdatne do zjedzenia. Na polskim rynku ostatnio naprawdę często goszczą chleby wyrabiane klasycznymi sposobami i pozbawione chemicznych domieszek poprawiających ich właściwości. Dlaczego warto je kupować? W jaki sposób one są produkowane? Jak funkcjonuje tradycyjna piekarnia?

Co sprzedaje rzemieślnicza piekarnia?

Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w dużych miejscowościach (jak przykładowo Kraków) swoją działalność opiera na tradycyjnych chlebach. Zwykle bywają pieczone na zakwasie, chociaż możemy znaleźć poza tym chleby na drożdżach. Oprócz tego klienci rzemieślniczych piekarni chętnie wybierają pieczywo, które w ostatnich dekadach zniknęło ze sklepów – na przykład obwarzanki. Tradycyjne pieczywo dostarcza często też najróżniejsze nasiona i rodzynki.

Produkty z tradycyjnej piekarni – zalety

Powodem popularności tradycyjnego chleba jest przede wszystkim jego smak – jeśli o to chodzi plasuje się znacznie wyżej niż pieczywo przemysłowe. Atutem opisywanego chleba okazuje się też charakterystyczna dla niego różnorodność – wśród dziesiątek rodzajów najróżniejsi klienci znajdą produkty dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób zapomnieć też tego, że produkty, które oferuje tradycyjna piekarnia okazują się dużo zdrowsze, bowiem nie zawierają niebezpiecznych dla ludzkiego organizmu chemicznych ulepszaczy.

Nasza siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]